Geschiedenis

Geschiedenis

1955-1956 VV Windeke ernstig titelkandidaat

GeschiedenisPosted by Rudi Moreels Tuesday, March 06 2007 19:00:48

Blog ImageGoed begonnen, half gewonnen.

Verleden jaar moest de laatste wedstrijd beslissen over het toekennen van de titel in 3° Provinciale. Maandenlang was er een verbeten strijd geleverd en ten slotte was de stand op het einde der competitie zo, dat de laatste wedstrijd de beslissing moest brengen. ( Het antwoord kan je vinden in het verslag : Kampioenschap laatste match. )

Na dit seizoen 1954-1955 bleven de bestuursleden van deze knappe ploeg uit het Land vanRode niet bij de pakken zitten. Met verschillende clubs werden onderhandelingen ingezet en uiteindelijk werden twee nieuwe aanwinsten geboekt nl.portier Dierickx en binnenspeler Van Acker, die respectievelijk door SK Lebbeke en Gantoise voor één jaar aan Windeke werden afgestaan. Dus in de voorbereiding werd dan ook regelmatig dit elftal in lijn gebracht:

Dierickx

Schelstraete en De Buck

Sachem, Vaernewijck en Vermassen

Stevens,Lefeune,Eliano, Van Acker en De Maeseneire

De ploeg voldoet in haar geheel genomen aan de verwachtingen en vormt zowel fysiek als technisch als de beste van de reeks. Hogergenoemde aanwinsten brachten versterking waar dit nodig bleek. Doch wanneer wij over Windeke spreken, dan dringt zich vooral één figuur naar voor nl. deze van binnespeler Etienne Lejeune; die wel van de jongste niet meer is en op een goed gevulde loopbaan mag terugblikken, doch die nog steeds mag beschouwd worden als de "spil" waarrond alles draait. Lejeune is de technieker van de ploeg, de speler die in iedere wedstrijd opvalt door zijn technische superioriteit . Bijna alle doelpunten vinden hun oorsprong bij deze speler.

Een andere "Ster" is ongetwijfeld de jeugdige midvoor Eliano. Verscheidene doelverdedigers hebben reeds aan denlijve ondervonden tot wat hij in staat is.

Een andere knappe speler noemt De Maeseneire, die van Balegem overging naar KSV Zottegem en uiteindelijk bij Windeke belande. Wij zullen niet zeggen dat de technische bagage van deze speler zeer zwaar weegt, doch als hoekspeler staat hij meer dan zijn man en wanneer hem een opening gelaten wordt, kent zijn scherp en hard schot geen genade.

Wij mogen gerust besluiten dat Windeke dit jaar evenals trouwens vorig jaar de wind in de zijlen heeft en publieke vijand nummer 1 blijft voorde titel. Als alles normaal verloopt zien wij einde 1955-1956 de withemden kampioen worden, dat ware een mooie en verdiende beloning niet alleen voor de spelers maar ook voor voorzitter Daniël Van De Velde en zijn bestuur.

( Volgende week verslag van de eerste twee wedstrijden )

  • Comments(0)//geschiedenis.kvvwindeke.be/#post7