Geschiedenis

Geschiedenis

Verslagen 1955-1956

GeschiedenisPosted by Rudi Moreels Friday, March 16 2007 10:29:15

Eerste speeldag.

INLEIDING MET EEN VOORGERECHT !!

Windeke bevestigde ons vermoeden door op Machelen te gaan winnen met 1-3 . De Leie jongens hielden stand tot met de rust, hierna werd het spoedig 0-3 en slechts naar het einde toe wisten de lokalen de eer te redden. Alhoewel ons vermoeden op losse grond werd gebouwd, laat het toch toe enkele besluiten te trekken. ernstige titelkandidaat Windeke. Verleden jaar maakten zij 16 doelpunten meer dan de kampioen.

Tweede speeldag.

WINDEKE SPEELT MET BOER EN NEGEN IN DERDE B.

Alhoewel wij de zege van Windeke op eigen terrein tegen Azalea verwachtten, heeft de brutale 8-1 de ogen toch doen opene van vele ploegen die deze competitie hebben aangevat met titelambities. Wil dit nu zeggen dat men zich moet neerleggen bij de suprematie van één ploeg nl. Windeke ? Zeker neen, want de competitie duur lang en het opvallende debuut van de oud 1ste provincialers is geen toeval, dit is zeker geen reden voor de andere ploegen tot wanhopen.Een dubbeltje kan soms aardig rollen, maar het kleinste keitje is voldoende om het te doen vallen.In elk geval heerst optimisme in windeke. Men steekt het daar ook niet onder stoelen of banken.- WIJ SPELEN KAMPIOEN, vertellen ze, verleden jaar één puntje tekort, dat lappen ze ons niet meer.De ploeg die ze dit jaar opstellen werd gevoelig versterkt door doelwachter Dierickx ( Lebbeke) en van Acker ( Gantoise ) De beste elementen van vorig jaar werden natuurlijk behouden. Azalea heeft het ondervonden ( toch ook niet te onderschatten ploeg ) ;Aan de rust was het reeds 4-1. De Maeseneir nam er 5 voor zijn rekening terwijl Van De Sijpe ( 1) en Stevens (2) de rest scoorden.

Derde Speeldag.

BEERVELDE 0 - Windeke 5

Te beervelde was er geen optimisme toen we de maandagmorgen het gemeentehuis even binnenwipten. Wij hebben absoluut niet slecht gespeeld, verzekerde ons de gemeentesecretaris, tevens lid van het bestuur.De heer Burgemeester scheen ten andere volledig akkoord. Windeke was veel te sterk, wij deden wat we konden, maar... tegen overmacht....

Windeke had nochtans de verplaatsing naar het gevaarlijk Beervelde met twee invallers moeten doen, soldatenmiserie lijkt overal, de afwezigheid van Schelstraete en Sachum bleek echter geen handicap. Scheidsrechter de Middelaere moest reeds op de 5' naar het midden wijzen, wanneer een bal van Eliano via Stevens in doel terecht kwam. De Maeseneire zorgde op de 16' met kopstoot voor nummer 2. Na de rust kwam een flinke reactie van Beervelde die gedurende 20 minuten de meerdere was, zonder echter te kunnen scoren. Wanneer Eliano drie tegenstrevers voorbijging omdan een pasje te geven aan De Maeseneire die nr.3 binneschoot, was het lot van Beervelde bezegeld. Stevens maakte op de 70' en 75' nog telkens een doelpunt.

Verslagen uit het Volk

VOLGENDE WEEK : GEEN TRONEN BLIJVEN STAAN !!!

  • Comments(0)//geschiedenis.kvvwindeke.be/#post8