Geschiedenis

Geschiedenis

Kampioen seizoen 1955-1956

GeschiedenisPosted by Rudi Moreels Thursday, February 22 2007 18:13:42

1956

46 achtereenvolgende wedstrijden zonder verliespunt liet deze opmerkelijke ploeg aantekenen. Onze kampioenen benaderden hiermee het record van de Waalse ploeg, Hollogne, die 64 wedstrijden zonder nederlagen neerzette. De belangstelling voor de prestatie van KVV Windeke was dermate groot dat tijdens de rust en na de wedstrijd op ieder veld in eerste nationale het resultaat van de Windo's omgeroepen werd. Een radioreporter was elke wedstrijd aanwezig om rechtstreeks de uitslag bekend te maken.

Dat droog poeder in de schoenen van de wit-zwarten zat blijkt uit het gegeven dat op 22 wedstrijden 139 maal gescoord werd. Dit was het dubbele van hun naaste belagers. Geen toeval want het vorige seizoen hadden onze jongens 179 doelpunten genet, maar kwamen 1 puntje te kort om te promoveren.

Met heimwee wordt door onze veteranen teruggedacht aan het destijds gangbare W-M-Systeem ( 5 aanvallers - 3middenvelders - 2 verdedigers) dat week na week spektakel garandeerde.

Een greep uit de kranten artikels m.b.t. de ruggegraat van deze ploeg :

* Julien Eliano : Pittige foerier met gouden voeten

* Etienne Lejeune : Etienne is zeker één van de meest toegewijde spelers van zijn club. De architect van de voorlijn.

* Raphaël De Maeseneire : Als een levend kanon kogelt De Maeseneire de ballen tegen (door) de netten. In 1956 nam hij van de 139 doelpunten er 64 voor zijn rekening.

  • Comments(0)